Docenten

Steven Mauw

Steven Mauw is docent op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en projectleider binnen het lectoraat Bewegen in en om School (BIOS). De vakken die Steven geeft raken allemaal aan didactiek en pedagogiek; het ontwerpen van een krachtige leeromgeving en het begeleiden van het leerproces in en om de basisschool. Ook coördineert hij de minor ‘special needs’ waarbij studenten leren werken kwetsbare doelgroepen binnen een bewegingssituatie.

Als projectleider coördineert Steven alle onderzoeksprojecten binnen de lijn: Meer bewegen in en om de school. Waar hij probeert ontwikkeling te brengen voor en samen met het werkveld, de opleiding en het onderzoeksteam. Steven is in 2010 afgestudeerd aan de ALO Amsterdam. Hij heeft gewerkt als vakdocent bewegingsonderwijs in het (speciaal)basisonderwijs. Hij geeft advies en scholing aan scholen en overheden over inrichting en speelmogelijkheden op schoolpleinen. Sinds 1 november 2015 is Steven werkzaam bij de Hogeschool van Amsterdam.

Erik Hein

Werken met de Ambulance dienst

Drs. Erik Hein is bewegingswetenschapper, geregistreerd epidemioloog en psycholoog (i.o.) en heeft jarenlange ervaring als docent op het MBO Sport en Bewegen, bij de Nationale Politie en binnen vele vechtsport-, weerbaarheid-, fitness- en personal trainer opleidingen. Momenteel is hij werkzaam als first responder trainer (ambulance, politie, security) en onderzoeker en als docent op de Academie voor Lichamelijke Opvoeding te Amsterdam. Erik is vaste medewerker van Sportgericht.

Vuurwapen docent Politie Acadademie