Roos van der Sluis: 10 positieve punten!

Wat leuk dat jullie mijn blog lezen! Mijn naam in Roos van der Sluis, ik ben 23 jaar oud en ik kom uit Haarlem. Ik studeer aan de ALO (academie lichamelijke opvoeding) en ik woon nog thuis bij mijn ouders samen met mijn zusje en broertje.

In deze blog wil ik jullie mee nemen in de positieve psychologie. Maar wat is positieve psychologie nou eigenlijk? Positieve psychologie is in mijn ogen iets heel moois. Je kijkt hierbij namelijk naar alle positieve eigenschappen van iemand in plaats van naar de negatieve of de dingen die door bepaalde situaties verslechterd zijn. Bij positieve psychologie ga je als het ware je positieve punten die een 10 waard zijn een 11 van maken, en niet de negatieve eigenschappen van een 3 naar een 4 verbeteren. Een oefening om de positieve psychologie te bevorderen en om jezelf eens te laten beseffen hoe veel dingen je eigenlijk goed kan of goed hebt gedaan is het volgende. Je schrijft 10 positieve eigenschappen van jezelf op, 10 successen in je leven, 10 manieren waarop jij aardig bent voor anderen, 10 meevallers in je leven en 10 manieren waarop anderen jou steunen of jou blij maken. Ik heb deze oefening laatst zelf ook gedaan. Na het maken van deze oefening besef je je pas echt hoeveel je in je mars hebt en wat voor mooi mensen je eigenlijk bent. Met die informatie komen we ook gelijk uit op het doel van deze oefening. Het doel van deze oefening is om jou in te laten zien hoe een prachtig mens je bent en hoeveel positiviteit te bieden hebt voor zowel jezelf als een ander. Probeer het maar eens! Heel veel succes!